Uitreiking van het ''Schouderklopje'' 2012

Op woensdag 26 september 2012 heeft Stichting Kompas Nederland voor de vierde keer haar inmiddels steeds bekendere schouderklopje uitgereikt. En deze keer ging de prijs naar Math Hardy, bij velen ook wel bekend onder de naam d’n Ingel van Mestreech.
Het schouderklopje is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich belangeloos inzet voor mensen met een beperking, chronische ziekte. En met de enorme staat van dienst op dit gebied, was het dan ook niet verwonderlijk dat de keus dit jaar op Math Hardy viel.
Hij werd dan ook gefeliciteerd en toegesproken (al dan niet in de vorm van een gedicht) door onder andere Jan Hoen, en voormalig burgemeester Houben (die vanwege ziekte niet aanwezig kon zijn, maar wel een mooi toepasselijk gedicht had gemaakt).
Ook dit jaar was het weer gelukt om ervoor te zorgen dat de genomineerde van niets wist. Toen hij dan ook het eetcafe “Doe Gewoon” aan de Boschstraat binnenliep, en daar de nodige vrienden en bekenden herkende, wist hij even niet hoe hij het had. Maar na een kopje koffie en een stukje huisgemaakte appeltaart begon dan het officiële gedeelte.
De prijs bestond dit jaar uit een beeld van een omhoog kijkend gezicht en was gemaakt door kunstenares Sirikit von Felbert
Volgend jaar hoopt het schouderklopje haar 5 jarig lustrum te beleven….Benieuwd wie dan de gelukkige wordt om de prijs te ontvangen.

Alle foto's staan in het fotoboek

Filmpje

Lees ook Maastrichtaktueel

Lees ook Maastricht dichtbij

Alle schouderklopje winnaars, van links naar rechts

Harrie Alken 2010, Elly Geuskens 2009, Math Hardy 2012, Marjos Hardy, en Peter Janssen 2011

Schouderklopje

     

Uitreiking schouderklopje 2011 aan Peter Janssen

Het Schouderklopje 2011 van Stichting Kompas Nederland ging naar Peter Janssen. Hij heeft deze waardering gekregen voor al zijn enorm goed sociaal werk voor de zwakkeren in onze samenleving. Wethouder A. Willems van de gemeente Maastricht noemde hem in zijn toespraak de Maastrichtse Gandhi. Peter Janssen ontving uit handen van Wethouder Willems en Kompas-bestuurslid Mia Dircke een prachtig keramiek kunstwerk gemaakt door kunstenaar Sandor Sinko. Vol waardering voor zijn enorm goed sociaal vrijwilligerswerk zeggen wij ´Peter Janssen´ heeft het verdiend.

Schouderklopje

Pagina 1 van 2