Stichting Kompas Nederland, Actief voor mensen met een handicap of chronische ziekte

Stichting Kompas Nederland (SKN) is in 2003 opgericht en heeft als doel het organiseren van activiteiten en het uitvoeren van projecten voor mensen met een handicap of chronische ziekte.

Daarnaast zijn het verstrekken van goede informatie en het helpen van individuele mensen ook belangrijke doelstellingen van SKN. Immers, er wordt steeds meer gevraagd om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Overheden en zorgverzekeraars zoeken steeds meer naar goedkopere en collectieve oplossingen en bieden steeds minder aan voorzieningen en hulpmiddelen aan. De burger moet zelf creatiever worden. Zelfredzaamheid en eigen regie worden steeds vaker genoemd als uitgangspunt. SKN wil hier een spilfunctie in vervullen samen met een aantal onderwijsinstellingen.

Samen met het bestuur, adviseurs, projectleiders en een grote groep enthousiaste vrijwilligers kunnen wij activiteiten, projecten, verstrekken van informatie en het helpen van individuele burgers realiseren.

De ondersteuning vindt plaats door bemiddeling, voorlichting en projecten zoals het computerproject, waarbij door computerondersteuning de participatie en zelfredzaamheid van mensen met een handicap of chronische ziekte wordt bevorderd. Naast andere projecten zoals De Kunst van het Kijken (samenwerking tussen kunstenaars met en zonder beperking) of Kom Binnen (integratieproject voor jongeren), biedt SKN tal van activiteiten aan.

Neem eens gezellig deel aan een van onze wandelingen, excursies, rondleidingen, bewegingsoefeningen, theater/toneelrepetities, eetavonden, rolstoeldansen, kookworkshops, etc. Onze nieuwe website vertelt u meer over alle projecten en activiteiten. Meld u zich gerust eens aan om een kijkje te komen nemen!

Vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Dit kan via ons e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons telefoonnummer:043-321 91 49.
Tot ziens!

Kantoor; de Leeuwenborgh Opleidingen, Sibemaweg 20 6224 DC Maastricht, gebouw West, Lokaal AW0340.

Peter Vrehen, voorzitter Stichting Kompas Nederland (SKN)

U loopt warm voor het werk van Stichting Kompas Nederland? U wilt dat mensen met een beperking of chronische ziekte onbeperkt kunnen meedoen?
Steun ons dan en wordt donateur!

Categorie: SKN