Bijlagen:
Bewaar het bestand Inzicht 2-2014.pdfInzicht 2-2014.pdf[ ]3141 kB

Magazine InZicht nummer 2, 2014, boordevol zinvolle informatie

Klik op bijlage;

Nieuws

STICHTING  KOMPAS  NEDERLAND

Café Chantant

Zingen is leuk.

Daarom begint Stichting Kompas Nederland op maandag 6 oktober in samen werking met Sirik de jong en Anne-Linde van de Veen een koor.

Vanaf dan zal er iedere maandag avond van 19.00 uur tot 20.30 uur repetitie zijn.

Dit koor is bedoelt voor iedereen met of zonder beperking.

Voor mensen met een beperking is het niet altijd gemakkelijk om zich aan te sluiten bij een bestaand koor.

Dat kan te maken hebben met het niet kunnen lezen van de bladmuziek, of dat de ruimte niet toegankelijk is.

Café Chantant voorziet in deze voorzieningen en daarom is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen.

In september zullen twee bijeenkomsten plaatsvinden om met elkaar kennis te maken. U kunt zich aanmelden bij het koor door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar 06 233 46 797.
We kijken er naar uit samen met u te zingen!

 

Nieuws

Een modeltuin op hoogte.


Zelf groenten, fruit en kruiden kweken en ook nog zelf opeten, is tegenwoordig hip. Helaas niet voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De natuur zit immers vol onneembare obstakels. Voor deze doelgroep is er nu een speciale tuin bedacht: een tuin op hoogte. Het is een toegankelijke tuin voor mensen met een rolstoel of rollator en visueel gehandicapten. Er zullen mogelijk tuinen op hoogte gerealiseerd worden in het Frontenpark en in de Natuurtuinen Jekerdal te Maastricht
 
Het initiatief Tuin op Hoogte is een samenwerkingsproject van Stichting Kompas Nederland, Bureau Europa en het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie. Mensen met een beperking kunnen er kennismaken met natuur, milieu en duurzaamheid. Er worden regelmatig workshops gegeven over het duurzaam kweken van bloemen, groenten en kruiden. Hoe groeien planten eigenlijk? Wat voor planten zijn er zoal en welke kunnen je wel en niet opeten?

De deelnemers gaan ook zelf aan de slag met zaadjes uitzaaien, plantjes stekken en ompotten. De modeltuin is aangelegd in verhoogde bakken, zodat zij ook vanuit hun rolstoel in de grond kunnen wroeten. Intussen kan er gezellig worden gekletst over van alles en nog wat. Tuin op Hoogte is ook een ontmoetingsplek voor iedereen met een beperking of chronische ziekte.

Een dergelijke tuin vereist veel aanpassingen en extra voorzieningen, zoals bijvoorbeeld speciaal gereedschap voor mensen met een verminderde handfunctie. Er is een veilige omgeving nodig met verharde paden, stevige leuningen voor stoklopers en slechtzienden, voldoende verlichting en duidelijke oriëntatiepunten.

 

 

Nieuws

Pagina 1 van 2