Beste deelnemers en vrijwilligers Stichting Samen Onbeperkt,

 Radar, Maasveld, Philadelphia en Stichting Samen Onbeperkt organiseren in samenwerking met carnavalsvereniging De Tempeleers op ZONDAG 17 JANUARI 2016 IN DE PLATTE ZAOL VAN

 13.00 UUR TOT 16.30 UUR een BESLOTEN CARNAVALSZITTING onder de naam
''Hand aon hand, ping ping''

 Het belooft en zeer gezellige middag te worden met optreden van onder andere De Waterknoppele,
Frans Croonenberg, Angelina, Ziesjoem, Marleen Mols en Nick en Patrick.

 Er zijn ook diverse kameraodjes aanwezig om er samen met u een gezellige middag van te maken.

 De entree is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

 Stichting Samen Onbeperkt heeft voor haar deelnemers en vrijwilligers maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

 U kunt zich vanaf nu aanmelden voor de beschikbare kaarten. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon: 043-3219149. Geef bij het aanmelden duidelijk aan of uw begeleider me komt om u die middag te ondersteunen of te verzorgen.

Dus wees er snel bij!

Hartelijke groet,

Stichting Samen Onbeperkt,

Peter Vrehen.

Zie ook de bijlage;

 

 

Nieuws

VAKANTIE IN SPANJE.

 

Even voorstellen: mijn naam is Ghislaine Groenen en voorheen heb ik voor Kompas in Maastricht op maandagmiddag bewegingslessen gegeven aan groepjes zeer enthousiaste cursisten.

Samen met mijn man Wil heb ik besloten om uit Maastricht te vertrekken en naar een heerlijk plekje te gaan in Spanje om samen iets op te zetten.

 

We zijn In Benicarlo terechtgekomen, een heel leuk vissersplaatsje, slecht 6 km van het in Spanje zeer bekende en druk bezochte Peniscola.

We wonen in een mooie villa met veel kamers, grote tuin met palmen en zwembad.  

Het leven hier is gemoedelijk, weinig of geen stress, goed en lekker eten; de Bourgondische manier die we in Maastricht ook prettig vonden .

 

We hadden een droom; vandaar ook de naam van onze site: www.azaharsuenos.com

De Costa Azahar is de sinaasappel streek in Spanje (Azahar betekent oranjebloesem) en ligt tussen Barcelona en Valencia. En Sueños betekent "dromen"; die we allemaal wel hebben en graag willen verwezenlijken. Bij ons kun je tot rust komen, energie en inspiratie opdoen voor je eigen (levens-)dromen, klein of groot. En een van onze dromen is om dit ook mogelijk te maken voor mensen met een beperking.

 

Wie wil niet daarheen gaan waar de temperatuur overdag heerlijk is, genieten van strand en boulevard en uitstapjes maken? We hebben een villa met een viertal kamers. Een ruime living en een mooie tuin waar je rustig kan zitten met zowel zon-als schaduwplekken zijn. Je kunt van alles ondernemen of gewoon luieren....

 

We zijn bereikbaar natuurlijk met de auto, maar ook makkelijk en goedkoop met vliegtuig of met een internationale bus. We kunnen je dan komen ophalen. Op onze site vind je meer informatie.

 

Onze villa is ook geschikt voor diegenen die samen er even uit willen met hun mantelzorger. Zowel u als uw mantelzorger die hier heerlijk kan genieten; want deze groep vindt het ook fijn om even de zorg uit handen te geven wetende dat wij er goed voor zorgen. Wil heeft in het verleden als reisbegeleider/-coördinator gewerkt bij Dolfijn Vakanties en het Buitenhof.

 

Het kostenplaatje is verschillend omdat de kamers van gemiddeld verschillend zijn en of u mee wilt eten. Het ontbijt is overigens gratis. En of u wilt vliegen of met de auto of bus gaat. Stuurt u ons een bericht via de site en we maken voor u maatwerk.

Wel moet ik erbij vermelden dat als u helemaal op u rolstoel bent aangewezen, het voor nu nog niet kan; we werken daar nog aan. Wel voor die genen die iets mobiel zijn en een trap kunnen lopen. 

Ook als u interesse heeft of met een groep wilt komen mail ons dan aub met al u vragen.

 

Kijk svp op onze site www.azaharsuenos.com en kom bij ons dromen.... Wij zien uw reactie heel graag tegemoet.

 

In saludo,

 

Ghislaine en Wil Groenen 

Nieuws

Wajong voorlichtingsproject De Pijler

Door de komst van de participatiewet per 1 januari 2015 gaat er heel wat veranderen voor de mensen die in de Wajong zitten of die in aanmerking willen komen voor de Wajong.

 

Globaal hebben we te maken met drie verschillende regelingen die voor Wajongers van toepassing zijn;

  • Mensen die al voor 2010 (Oude Wajong), een Wajong uitkering hadden,

  • mensen die tussen 2010 en 2015 een Wajong uitkering hadden (Nieuwe Wajong) 

  • mensen die vanaf 2015 een Wajong uitkering willen aanvragen.

 

Vanaf 1 juli is het UWV  gestart met de mensen die onder de Oude en Nieuwe Wajong vallen allemaal te herbeoordelen, c.q. te herindelen. Deze operatie duurt tot en met het najaar van 2017.

Vanaf 1 januari 2018 zijn de eventuele veranderingen van toepassing.

De vraag bij de herbeoordeling van de mensen die nu in de Wajong zitten is: zijn er mogelijkheden om te werken? Men noemt dit arbeidsvermogen.

Het UWV gaat de mensen die een Wajong uitkering hebben via een schema (op basis van leeftijd) inlichten en eventueel herbeoordelen. Men begint met de categorie 18 t/m 25 jarigen. Elk opvolgend kwartaal komt er telkens een  leeftijdsgroep (van 5 jaar) bij en eindigt in het tweede kwartaal van 2017 met de groepen 50-55 en 55-65 jarigen.

 

Het spreekuur en advieswerk van de Pijler/Arbeidsongeschikten Platform Limburg(APL), gaat vanaf het najaar 2015 tot en met het tweede kwartaal 2017 maandelijks in Limburg  regionale voorlichting geven. We willen zowel de Wajongers die het betreft uitnodigen voor deze bijeenkomst, als mede de ouders en/of organisaties die werken voor deze doelgroep.

De bijeenkomsten worden gehouden:

September

15 september Venlo, 19.30 -21.30 u  de Zwanenhaof, Reigerstraat 2

24 september Hoensbroek, 14.00-16.00 u Harry Meershuis, st. Josephstraat 21

30 september Maastricht 14.00-16.00 u Stayokay, Maasboulevard

Oktober

15 oktober Venlo,  14.00-16.00 u de Zwanenhaof, Reigerstraat 2

22 oktober Hoensbroek,  19.30-21.30 u Harry Meershuis, st. Josephstraat 21

27 oktober Reuver, 19.30-21.30  u Bosdaelhof, Rustoord 57

28 oktober Maastricht, 19.30-21.30 u Stayokay, Maasboulevard

November

10 november Venlo, 19.30-21.30 u de Zwanenhaof, Reigerstraat 2

12 november Hoensbroek, 14.00-16.00 u Harry Meershuis, st. Josephstraat 21

25 november Maastricht 14.00-16.00 u Stayokay, Maasboulevard

Voor meer info: de Pijler 06 40180254  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

Bijlagen:
Bewaar het bestand INZICHT_NR2_2015_digi.pdfINZICHT_NR2_2015_digi.pdf[ ]???4897 kB

''InZicht nummer 2 2015 is uit. Hier te lezen''.

Klik op Bijlage;

Nieuws

Pagina 1 van 2