Bijlagen:
Bewaar het bestand INZICHT BLAD 3 2014.pdfINZICHT BLAD 3 2014.pdf[ ]3385 kB

Klik op Bijlage

Nieuws

Beste hondenbezitters,

Zo als jullie wellicht weten is het hondenlosloopgebied op de Sint Pietersberg veranderd. De Stichting Kompas Nederland en het Platform Gehandicaptenbeleid Maastricht (PGBM) zijn intensief betrokken geweest bij de inspraak. Dit heeft ertoe geleid dat in het hondenlosloopgebied op de Sint Pietersberg slechts één toegangspoortje geplaatst is. Het toegezegde tweede poortje is door de Gemeente Maastricht echter niet geplaatst, waardoor het voor rolstoelgebruikers niet mogelijk is om het terrein zelfstandig te kunnen verlaten

De gemeente Maastricht had toentertijd toegezegd twee poortjes te plaatsen. Een om het hondenlosloopgebied zelfstandig te kunnen betreden en het ander poortje om het terrein zelfstandig te kunnen verlaten met rolstoelen. Na twee jaar intensief overleg te hebben gevoerd met de Gemeente Maastricht en alle belanghebbende organisaties blijkt dat er slechts één poortje geplaats is.

We hebben er twee jaar over gedaan om deze minimale voorziening gerealiseerd te kunnen krijgen. Ik zou hierbij iedereen met een trouwe viervoeter willen oproepen om samen met mij een actie comité of werkgroep te willen oprichtten met als doel een tweede poortje gerealiseerd te krijgen.

Iedereen die interesse heeft om mee te doen kan zich melden bij het PGBM of Stichting Kompas Nederland. Ik ga ervan uit dat veel mensen zullen deelnemen.


Met vriendelijke groet,

Jos Werker
Initiatiefnemer

Nieuws

''Online in het verzorgingshuis''

Klik op bijlage.

Nieuws

Iedereen moet kunnen meedoen. Maastricht peilt hoe het er voor staat en zoekt inwoners die hun ervaringen willen delen

Maastricht werkt de komende jaren aan verbeteringen zodat iedereen in de stad kan meedoen. Daarmee bereidt Maastricht zich voor op een Verdrag van de Verenigde Naties. Hoe staat het er nu voor? Voor wie is reizen met de bus lastig en waarom? Is de informatie die je bij het gemeenteloket krijgt wel duidelijk? Kun je als rolstoelgebruiker mee op kroegentocht? Kun je wonen waar je wil? Gaat school op een fijne manier met je om? Welke belemmeringen kom je tegen? In opdracht van gemeente Maastricht gaat onderzoeksbureau Disworks dit onderzoeken. Disworks organiseert vijf groepsgesprekken waarin inwoners hun mening kunnen geven. Wil je hierover meepraten, dan kun je je hiervoor aanmelden.

Meedoen voor iedereen
Winkelen, naar school gaan, het theater bezoeken, met de bus reizen, een paspoort aanvragen bij het gemeenteloket, naar de kroeg. Zo maar een greep uit dingen die je zoal doet. Er zijn mensen die deze dingen niet zomaar ‘even’ doen. Ervaar jij belemmeringen in Maastricht? Omdat gebouwen, folders, stoepen, bussen niet handig zijn? Doordat je bijvoorbeeld minder goed hoort of ziet. Of minder goed kunt lezen. Of je hoofd vol zit. Of je minder goed kunt bewegen? Dan zijn we op zoek naar jou! Jouw mening telt. Praat je mee? Je inzet wordt beloond met een VVV-bon. Zorg dat Maastricht weet wat er speelt. Vanuit jouw ervaring. Pas dan kan er gewerkt worden aan verbeteringen.

Aanmelden
Meld je aan bij Enid Reichrath, liefst per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; bellen kan ook: 043-7503725. Na aanmelding neemt zij contact met je op om nader kennis te maken en precies af te spreken waar en wanneer je aan het gesprek kunt deelnemen. Als je ondersteuning nodig hebt om te kunnen deelnemen, dan is dat geen enkel probleem. Dat overleggen we dan meteen ook. Heb je vragen? Mail of bel Enid.

Lokale Coalitie voor Inclusie
Initiatiefnemer voor deze peiling in Maastricht is de Lokale coalitie voor Inclusie. Dit is een samenwerking van zes partijen die allemaal een groep mensen vertegenwoordigen. Deze coalitie zet zich in om ervoor te zorgen dat iedereen in Maastricht kan meedoen. Gemeente Maastricht heeft daarna de opdracht gegeven om deze peiling te organiseren. Onderzoekers van Disworks voeren het uit.

Nieuws

Meer artikelen...

  1. Zorg vanaf 2015
  2. welkom

Pagina 1 van 2