De computer en andere vormen van Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) zijn nu overal aanwezig. Thuis, op school, op de werkplek... ICT is overal aanwezig. Wil je meedoen, dan moet je met de computer kunnen omgaan. Maar voor mensen met beperkingen is het gebruik ervan niet altijd vanzelfsprekend. Het bedienen van toetsenbord of muis lukt bijvoorbeeld niet goed. Je kunt misschien niet goed zien wat er op de monitor verschijnt. Of je begrijpt de informatie niet goed. Het project DOE MEE MET ICT biedt voor iedereen een oplossing om nu wèl tot computergebruik te komen.

Hoe gaat deelname in zijn werk?

Binnen het project wordt geprobeerd om je zoveel mogelijk in je eigen regio te ondersteunen. Geschoolde vrijwilligers helpen je hierbij. Na aanmelding wordt gekeken welke problemen het volgen van een computercursus in de weg staan.
 je een andere werkwijze aan te reiken. Die aanpak is echter niet voor iedereen voldoende. Uit ervaring weten we dat er soms een advies van een echte specialist nodig is. Of een aanpassing gezocht moet worden die bij jou past. Zonodig zorgen we hiervoor. Zodat je hierna net als ‘iedereen’ kunt gaan trainen, thuis of op een computercentrum.

 


 

Voor wie is het project DOE MEE MET ICT bedoeld?

Het project DOE MEE MET ICT is bedoeld voor alle mensen met een functiebeperking die een steuntje in de rug nodig hebben bij het leren gebruiken van ICT. Of misschien zelfs complexe aanpassingen of veel begeleiding behoeven. Het project richt zich op mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen of met beperkingen in het zien of horen. Aan het project kunnen mensen meedoen die in de regio’s Maastricht, Meerssen wonen. Leeftijd speelt geen rol
U wordt dus geholpen bij:

•het leren bedienen en gebruiken van ICT;
•het zoeken naar geschikte aanpassingen en de betaling ervan;
•het leren bedienen van geschikte aanpassingen.
•Deelname aan dit project om met de computer en ICT om te leren gaan bedraagt € 45,00 per jaar.

Bij wie kunt u terecht voor informatie en voor aanmelding?

Wilt u meer informatie over het project DOE MEE MET ICT of wilt u zich aanmelden als deelnemer, neem dan contact op voor Maastricht met Job Heijnens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>en">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>en">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." target="_blank"> en met Peter Vrehen voor Meerssen (Stichting Kompas Nederland). Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 043-3253427

Job Heijnens en Peter Vrehen.
Stichting Kompas Nederland

 

 

 

Vrijwilligers gezocht

WIL JIJ GRAAG ALS VRIJWILLIGER ACTIEF ZIJN VOOR MENSEN MET EEN FUNCTIEBEPERKING? Meld je dan nu aan voor het project “DOE MEE MET ICT”!

Het project ´DOE MEE MET ICT´ is bedoeld voor alle mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte, die een steuntje in de rug nodig hebben bij het leren gebruiken van de computer.

Voor dit steuntje in de rug zijn wij op zoek naar vrijwilligers in Maastricht, en in Meerssen. Via huisbezoeken of collectieve bijeenkomsten worden mensen met een handicap of chronische ziekte geholpen bij het gebruik of eventuele ondersteuning van de computer. U bepaald samen met de deelnemer de dag en het tijdstip voor het vrijwilligerswerk.

De computerondersteuning kan bij mensen thuis of op andere geschikte locaties plaatsvinden. Regelmatig zal er een gezellige bijeenkomst zijn voor de vrijwilligers waar allerlei ervaringen worden uitgewisseld.

verzekering afgesloten. Tevens krijgt u op maat ondersteuning bij het project van de coördinator Job Heijnens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Spreekt het werk als vrijwilliger je aan? Meld je dan aan bij Job Heijnens of Peter Vrehen van Stichting Kompas Nederland (043-325 3427) of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 Contact

Wilt u meer informatie over het project DOE MEE MET ICT of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, neem dan contact op met Job Heijnens of Peter Vrehen (Stichting Kompas Nederland) 043-325 3427 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De projectleiders

Job Heijnens  en Peter Vrehen 

ICT