Met ingang van 1 januari 2015 zullen Kompas Nederland en Platform Gehandicapten Beleid Maastricht samen gehuisvest zijn in het gebouw de Jeker op de Athoslaan 12 a te Maastricht.
 
Gelieve uw correspondentie te sturen naar:
 
PGBM/KOMPAS Nederland
Athoslaan 12 A
6213 CD Maastricht
T +31 (0) 43 311 01 23
M +31 (0) 6 43 42 67 00
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leerwerkcentrum Kompas Nederland/PGBM
p/a Misericordestraat 33,
6211 XH Maastricht.
                                                                                                         
T +31 (0) 43 321 91 49   
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Welkom op de website van

 

 Stichting Kompas Nederland  

 

Stichting Kompas Nederland,  Actief voor mensen met een handicap of chronische ziekte

Stichting Kompas Nederland (SKN) is in 2003 opgericht en heeft als doel het organiseren van activiteiten en het uitvoeren van projecten voor mensen met een handicap of chronische ziekte.

Daarnaast zijn het verstrekken van goede informatie en het helpen van individuele mensen ook belangrijke doelstellingen van SKN. Immers, er wordt steeds meer gevraagd om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Overheden en zorgverzekeraars zoeken steeds meer naar goedkopere en collectieve oplossingen en bieden steeds  minder aan voorzieningen en hulpmiddelen aan. De burger moet zelf creatiever worden. Zelfredzaamheid en eigen regie worden steeds vaker genoemd als uitgangspunt. SKN wil hier een spilfunctie in vervullen samen met een aantal onderwijsinstellingen.

Sinds 28 Augustus 2012 mag Stichting Kompas Nederland zich officieel Leerwerkbedrijf noemen. Dit betekent dat Kompas volgens Calibris, de organisatie die de erkenningen afgeeft, voor een aantal studies stagaires mag gaan helpen om meer ervaring in de praktijk te kunnen opdoen.

Het gaat in totaal om 4 MBO opleidingen; 3 in het werkveld Sociaal Agogisch Werk en 1 in het werkveld verpleging en verzorging.

Opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (niveau 4), Opleiding Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (niveau 4)  Opleiding Medewerker Maatschappelijke zorg (niveau 3) en Opleiding Helpende zorg en welzijn (niveau 2)

Samen met het bestuur, adviseurs, projectleiders en een grote groep enthousiaste vrijwilligers kunnen wij activiteiten, projecten, verstrekken van informatie en het helpen van individuele burgers realiseren.

De ondersteuning vindt plaats door bemiddeling, voorlichting en projecten zoals het computerproject, waarbij door computerondersteuning de participatie en zelfredzaamheid van mensen met een handicap of chronische ziekte wordt bevorderd. Naast andere projecten zoals De Kunst van het Kijken (samenwerking tussen kunstenaars met en zonder beperking) of Kom Binnen (integratieproject voor jongeren), biedt SKN tal van activiteiten aan.

Neem eens gezellig deel aan een van onze wandelingen, excursies, rondleidingen, bewegingsoefeningen, theater/toneelrepetities, eetavonden, kookworkshops, etc. Onze website vertelt u meer over alle projecten en activiteiten. Meld u zich gerust eens aan om een kijkje te komen nemen!

Vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Dit kan via ons e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via ons telefoonnummer: 043-3219149.
Tot ziens!

Peter Vrehen, voorzitter Stichting Kompas Nederland (SKN)

U loopt warm voor het werk van Stichting Kompas Nederland? U wilt dat mensen met een beperking of chronische ziekte onbeperkt kunnen meedoen?
Steun ons dan en wordt donateur!

 

                                     

Ons nieuwe kantoor

 

Ons Leerberijf                     

Agenda

Geen evenementen

Kalender

Vorige maand Februari 2016 Volgende maand
Z M D W D V Z
week 5 1 2 3 4 5 6
week 6 7 8 9 10 11 12 13
week 7 14 15 16 17 18 19 20
week 8 21 22 23 24 25 26 27
week 9 28 29

Beheer